Strandture

Udklip - Cote d'Azur kysten KORT

Langs hele Cote d’Azur – fra den italienske grænse og ned forbi Toulon og Marseilles – er der et utal af dejlige strande. Nedenfor har vi alene omtalt 5 strande i nærheden af vores hus, som vi er blevet glade for. Der er mange andre strande – også i nærheden af huset – så det er bare at gå på opdagelse.

Six-Four-les-Plages
Stor bred strand, som ligger lige øst for Sanary. Når man kører ned til Sanary og kommer til den store rundkørsel helt nede ved vandet, så skal man til venstre for at komme ud ad “strandvejen” som fører forbi alle strandende, som ligger som perler på en snor der ud ad. Man kan også bare parkere på Sanarys store parkeringsplads og så gå til den nærmeste strand – det er nemt, hvis man skal på en hurtig badetur.

Udklip - Six Four strand Udklip - Six Four strandende

Portissol
Portissol stranden ligger i en bugt lige vest for Sanary. Man kører ned mod Sanary, men i stedet for at køre helt ned til den store rundkørsel nede ved vandet, så drejer man til højre i en stor rundkørsel inden man kommer helt derned – der er skilt mod Portissol stranden. Vejen fører bag om Sanary by, og ved at følge skiltene mod Portissol, ender man nede på “strandvejen” vest for Sanary, som man fortsætter ud af ca. 1 km til rundkørslen, hvor man drejer ned til stranden og parkerings pladserne. I højsæsonen kan det være svært at få parkering her, og så må man op på en af villavejene.

Udklip - Portisol KORT Udklip - Portisol stranden

Bandol
En af vores absolutte yndlingsstrande er stranden ved Bandol. Ikke den store strand, der ligger på vej ind mod byen, når man kommer fra Sanary, men stranden i bugten, der ligger vest for Bandol. Den nemmeste vej dertil fra Ollioules er motorvejen mod Bandol. Når man kører fra motorvejen ved Bandol, kan man enten køre ned og sætte bilen i byens centrum (kør hele vejen gennem byen og sæt den så langt ude mod “spidsen” som muligt), og så gå op ad trapper m.v. og over til bugten på den anden side af byen. Ellers kan man – i stedet for at køre ned i byen fra motorvejsafkørslen – køre “bag om” byen og finde en parkeringsplads i nærheden af nedgangen til stranden. Vi har haft mest held med parkeringen ved at køre bagom byen. Det er en populær strand, men der er flot og rart at være.

Udklip - Bandols strande Udklip - yndlingsstranden ved Bandol

Mourillon
Toulon har en stor kunstigt anlagt strandpark med flere dejlige bugter, boldbane, restauranter, caféer og ikke mindst gratis parkering. Det er en rigtig fin strand med mange faciliteter, hvor man blandt andet også kan lægge sig i skyggen på en græsplæne, hvis man trænger til det.

For at komme dertil, kører man fra Ollioules til motorvejen, hvor man kører mod Toulon. Man kører så hele vejen gennem Toulon – hele tiden mod den gamle havn (Vieux Port). Lige efter havnen drejer man til højre mod Mourillon og kører et godt stykke derud ad, indtil skiltning viser til venstre mod Plages Mourillon. Kør ned på den store gratis parkeringsplads. En anbefaling: Tag eventuelt først på marked i Toulon (der er marked hver formiddag med undtagelse af søndag og mandag) og sæt bilen på parkeringspladsen ved Vieux Port, hvor også færgerne sejler til Korsika. Om eftermiddagen kan man derefter nemt køre til Mourillon stranden og bade.

Udklip - Mourillon KORT P1020334

Fabregas
Denne strand er en mindre og meget hyggelig naturlig strand, som ligger i nærheden af byen La Seyne. Der er to strandbarer helt nede på stranden, og et lille stykke op ad vejen ligger et hyggeligt Pizzaria.

Udklip - Fabregas KORT IMG_0365