Praktiske råd

Sengepladser:
Huset udlejes til maksimalt 7 personer.

I det nederste plan er der et soveværelse med en dobbeltseng. I “hallen” (rummet indenfor hoveddøren) står der en sofa, som kan laves om til en sovesofa til 1-2 personer (140 cm bred). Der er også toilet og brusebad på det nederste plan.

På det næste plan er der et soveværelse med en dobbeltseng og en enkeltseng.  på dette plan i huset er der også toilet og badeværelse med bruser.

Desuden kan sofaen i stuen trækkes ud og bruges  som en dobbeltseng.

Så helt afhængig af gruppens sammensætning, er der forskellige muligheder hvad sengepladser angår.

IMG_1098 (1)

Sovesofaen i hall’en

Rygning:
Rygning i huset er ikke tilladt. Det er ok at ryge på tagterrassen.

Husdyr:
Husdyr må ikke medbringes.

Parkering:
Man kan ikke parkere ved huset. Med en lille bil må man godt svinge op forbi hoveddøren og sætte bagage eller varer af, men de smalle gader er ensrettede, så vi gør det ikke selv og anbefaler det ikke. Desværre kan det også være svært at finde parkering i centrum, selvom der er anlagt flere store parkeringspladser.

Den nærmeste store parkeringsplads er på 8. Maj pladsen lige nedenfor vores hus (100 m), hvor vi som regel kan finde en plads, men ikke altid.

Er der optaget her, parkerer vi ofte langs hovedvejen lige på den anden side af den lille flod ”Repe”. Det er hovedvejen RN8, der går fra Toulon og forbi Ollioules. Her kan man så gå over en lille bro ind mod centrum og komme lige op til vores hus.

Huset:
Det er et 200 år gammelt hus, og det har derfor sine særheder. Af samme grund låner vi det kun ud til venner og bekendte, som vil være med til at passe på det.

De fleste vandhaner er gamle bronzevandhaner og kan ”drejes over”, så tag blidt på dem og skru dem fast, hvis de bliver “løse”. Vinduer, skodder og døre kan drille lidt – det løses bedst med lidt nænsom lirken. Rå vold og stor muskelkraft hjælper kun sjældent.

Begge låse i hoveddøren skal drejes 2 gange for at de er låst.

Stikudtagene i huset lever deres eget liv. Ikke alle virker, og nogle gange styres de af en kontakt et andet sted i lokalet, så prøv jer lidt frem inden I giver op.

El tavler
Strømmen er tilsluttet, når i kommer.

I huset er der to el-tavler:

Tavle 1: Diverse lys, radiatorer, vandvarmer mv.
I ”spejlskabet” i soveværelset i det nederste plan findes hoved el-tavlen. Strøm inklusiv vandvarmer er tilsluttet, når i kommer. Radiatorerne er frakoblet – der er kun brug for dem i ydersæsonerne. Tilkobling af radiatorer: Sikringerne i den nederste række af sikringer på el tavlen skal en ad gangen skubbes ind. Herefter kan radiatorerne tændes og reguleres på hver enkelt radiator.

Der ligger ekstra sikringer ved el-tavlen

Tavle 2: Diverse lys mv.
I rummet med rengøringsmidler, som findes på samme plan som stuen, lige ved siden af indgangsdøren til stuen, er der en lille sikringstavle.

Der ligger ekstra sikringer ved el-tavlen.

Tagterrassen.
I det inderste hjørne under halvtaget er der etableret en vandhane, som sidder på et tyndt rør.  Derfor bedes man ”holde kontra”, hvis man vil åbne for vandet for f.eks. at spule terrassen. Vær også opmærksom på at fjerne blade og lignende fra afløbene under de gule “riste”, som kan tages op

Nøglen til døren indtil rummet med det ekstra køleskab hænger på en krog til højre for terrassedøren, og den bedes hængt der igen ved afrejse! Alt i dette rum må selvfølgelig flyttes ud og bruges på terrassen, men vær rar at flytte alt tilbage igen ved afrejse. Alle hynder skal sættes tilbage i dette rum ved afrejse plus de lettere stole og borde. Køleskabet er godt at bruge til kølige drikkevarer.

IMG_0176

Her hænger nøglen til det lille rum på terrassen, hvor der er køleskab, hynder m.v.

IMG_0179

Der bor naboer tæt på, tag derfor lidt hensyn og vær forsigtig med musik og støj på terrassen om aftenen på hverdage. Der sover mennesker, der skal op på arbejde kl. 7 næste morgen lige inde på den anden side af murene. Vi har ingen problemer haft med naboerne, og det får vi forhåbentlig heller ikke.

Da det ofte blæser op, skal parasollen slåes sammen, når terrassen forlades.

Køkkenet.
Til venstre for komfuret er der to rør med to forskellige haner. Disse må under ingen omstændigheder drejes.

Ovnen virker først, når man har stillet på uret yderst til højre.

Hvis man bruger den grønne indfrysningsknap på køleskabet, som gør at frostvarer hurtigere fryses ned, så kan man risikere, at selve køleskabet har svært ved at nå ned på en acceptabel køletemperatur, så brug kun denne knap kortvarigt.

Det drypper af og til på hylden under vasken – stil en skål under!

Stuen:
Kaminen må ikke benyttes – skorstenen er lukket!

I skufferne i “disken” ligger der diverse kort og brochurer over Ollioules og omegn. I er meget velkomne til at skrive i gæstebogen om jeres oplevelser samt diverse tips.

Tv´et i stuen kan vise de almindelige franske kanaler – signalet kommer ind via antennen på taget. Der er ikke parabol eller lignende, så det er kun de helt gængse standardkanaler man kan se. I skabet under fjernsynet står en videoafspiller, som er tilsluttet, og i depotet i stuen er der to hylder med alverdens videofilm – værsgo at gå i gang, hvis i har lyst.

På tagterrassen kan i også se fjernsyn. Vi plejer at stille baren ude foran døren til tagterrassens opbevaringsrum. Så kan man stille det lille transportable fjernsyn fra opbevaringsrummet på bardisken, og bag det store spejl på terrassen er der ført et ekstra antennekabel ned, som tilsluttes fjernsynet. Fjernsynet har også en integreret videoafspiller – god fornøjelse!

Varmt vand:
Vandvarmeren kører automatisk når vand og elektricitet er tilsluttet. Den sidder i badeværelset på det nederste plan ved siden af vaskemaskinen.

Toiletter og badeværelser
Afløbene i Frankrig har ikke samme dimensioner som i Danmark. Derfor er det vigtigt, at der kun kommer toiletpapir i moderate mængder i toilettet og absolut ikke vådservietter, hygiejnebind, tamponer og lignende.

Der ligger en hårtørrer på badeværelset på 1. sal.

OBS! Badekarret i badeværelset på 1. sal er kun til pynt! Vær desuden forsigtig med rullegardinet – det sidder lidt løst.

Radiatorer:
Der er ikke varme i køkkenet. I stueplanet står en lille olieradiator, som eventuelt kan bruges. I køkkenet må den ikke tændes samtidig med ovn eller elkedel.

Radiatorer: Grøn = Lukket, 1 = Kold, 10 = Varm

Radiatorer skal stå på lukket når huset forlades.

Brug og forny:
Vi forsøger at sørge for, at der er toiletpapir, rengøringsmidler, vand + 1 flaske vin samt diverse forbrugsting i huset. Man er velkommen til at bruge af det, men opfordrer samtidig til at sørge for, at der bliver sat noget nyt i stedet.

Sengetøj, håndklæder mv:
Der er sengetøj og sengelinned i huset – det ligger på sengene eller i det bagerste depotrum i soveværelset på 1. sal. Der er karklude og viskestykker i køkkenet. Håndklæder bedes i selv medbringe.

I bedes lægge sengelinned mv til vask i baljen ved siden af vaskemaskinen når I rejser.

Skrald:
Der er et skralderum ca. 100 meter fra huset. Når man går ud ad hoveddøren, drejer man til venstre og derefter til højre ned ad Rue Fontaine du Rentier. Lige før man kommer ned til den store tværgående vej, går man til venstre hen forbi den gamle fontæne til det lyserøde hus. Her er skralderummet, hvor alt skrald skal ned.

Vaskemaskine:
Der er vaskemaskine i badeværelset i stueplan. Tøjet hænges til tørre uden på huset (der er også et lille stativ på terrassen) – man kommer til tørresnoren fra køkken- eller stuevindue. Der er klemmer i det lille depot ved trappen op til terrassen.

Cykel:
Der står en damecykel i bryggerset og en gammel herrecykel. De må gerne sættes udenfor ved ankomst, så de ikke optager for meget plads (på den modsatte side af gaden, så folk kan snige en bil igennem den) – og så skal de selvfølgelig ind igen ved afrejse.

De må gerne bruges – nøglerne ligger i en af skufferne i “småtingsreolen”, som står i depotrummet i stuen. Der findes også cykelhjelme. Cyklerne må i gerne lappe, hvis de punkterer.

Hvis der opstår problemer:

Ring først til Anders eller Birgitte:

Anders mobil + 45 30 31 29 24

Birgitte mobil + 45 31 95 29 24

Fastnet:           + 45 44 48 29 24

Vores nærmeste naboer (rundt om hjørnet), som er en fastboende fransk familie, er meget hjælpsomme, og de holder øje med huset, når vi ikke er der. Nadia og hendes 4 børn bor der. Kontaktoplysningerne er:

Nadia Benattia

54, Rue Fontaine du Rentier

83190 Ollioules

Nadia : 06 61 06 65 38