Sights i byen

Der er masser af ting at se på i Ollioules, og man kan bare gå lidt på opdagelse i de smalle gader og se på husene – nogle er godt vedligeholdt i flotte farver og andre er ikke, men der er altid noget interessant at kigge på.

Rundt omkring i byen er der sat små skilte (på fransk) op ved huse, springvand og steder, som har en særlig historie. Der er omkring 40 af disse seværdigheder i byen.

Byens største seværdigheder er umiddelbart nok følgende:

1) Ruinerne af den gamle feudale borg (11. – 15. århunderede), hvorfra der er en flot udsigt udover byen og den store kløft. Det går opad bakke til ruinen, men det tager kun 15 minutter fra vores hus.

2) Saint-Laurent kirken, byens gamle romanske kirke i centrum af byen fra år 1096.

3) Le Moulin de Palisson – en gammel vanddrevet mølle, som stammer tilbage fra det 16. århunderede. De sidste 10 år er møllen blevet restaureret. Man kan komme ind at se den 2 gange om ugen – tjek tidspunkter i turistkontoret.

4) Le Canal des Arrosants – et gammelt kanalsystem som man kan følge på en gåtur, og hvor man kan se, hvordan man med snedige løsninger har fået bragt vand frem i de rette mængder til gartnerierne.

5) Le Couvent des Observantins og Vieux Moulin. Det gamle munkekloster og den gamle olivenolie bliver i dag brugt til diverse udstillinger året rundt – hør nærmere på turistkontoret.

 

Nedenfor fremgår det, hvordan man via det gamle kanalsystem kommer frem til den restaurerede vandmølle – god tur! Den er ikke så lang.

Udklip - Le Moulin De Palisson

 

 

Nedenfor er et lille kort, der viser, hvor de forskellige seværdigheder i byen er. På hvert af disse steder sidder der et skilt med en forklaring på fransk.

Udklip - Kort over seværdigheder i Ollioules

Her er en oversigt over, hvad der står på skiltene ved seværdighederne:

Udklip - seværdigheder 1-4 Udklip - seværdigheder 5-6 Udklip - seværdigheder 7-10 Udklip - seværdigheder 11-12 Udklip - seværdigheder 13-15 Udklip - seværdigheder 16-17 Udklip - seværdigheder 18-21 Udklip - seværdigheder 22-23 Udklip - seværdigheder 24-26 Udklip - seværdigheder 27-28 Udklip - seværdigheder 29-30 Udklip - seværdigheder 31-33 Udklip - seværdigheder 34-35 Udklip - seværdigheder 40-41 Udklip - seværdigheder 42-43 Udklip - seværdigheder36-38