De nærmeste kystbyer

Departementet Var er berømt for sine flotte kystbyer. De kan være temmelig “turistede” om sommeren, men det er tydeligt for enhver, hvorfor så mange mennesker – både franskmænd og udlændinge – er tiltrukket af dem: Det blå middelhav, flotte og hyggelige havne, en masse caféer og restauranter samt meget flotte udsigter. Stemningen er god – især hvis man sætter sig en sen eftermiddag/aften og nyder solnedgangen.

Nedenfor er et kort, hvor I kan se kystbyerne i nærheden af  vores hus i Ollioules:

Udklip - Var kystbyer

Sanary
Den nærmeste by er Sanary-sur-Mere, som ligger blot 5 km fra Ollioules. Man kører lige ud af Ollioules i retning mod havet, og i en af de første rundkørsler drejer man mod Sanary – bare følg skiltene. For enden af vejen mod Sanary – helt ud mod havet – er der en stor betalingsparkeringsplads. Det er en god idé at parkere der, det er nærmest umuligt at finde en plads i centrum af byen.

En lille bonusoplysning: I Sanary kan man spille minigolf.

Udklip - Sanary By

Bandol
Bandol by er også en meget flot kystby med masser af store lystyachter i havnen, hvis man synes det er sjovt at se på dem. Den ligger ca. 10 km fra Ollioules, og den nemmeste vej dertil er at køre ned igennem Ollioules, ud til motorvejen og så følge skiltene til Bandol.

Udklip - Bandol by

 

Af andre interessante kystbyer i nærheden kan nævnes Ciotat og Cassis, men kør selv på opdagelse langs kysten, der er masser af interessante steder og byer.