Historie

Ollioules er en autentisk provencalsk by med omkring 13.000 indbyggere. Den ligger tæt på middelhavet og storbyen Toulon, og den gennemskæres af “Gorges d’Ollioules”. I bunden af kløften løber floden “La Reppe”, som går lige gennem byen – kun omkring 100 meter fra vores hus. Fra tidlige tider har man brugt vandet fra floden til mange gartnerier, som området er berømt for. I middelalderen byggede man kanalsystemer, hvor man kunne regulere vandmængden og dermed vandingen af de mange forskellige afgrøder. Ollioules er en by og et område, som er rigt på frugter, grøntsager og blomster. Byen har sit navn fra områdets mange oliventræer.

De sidste 20 år har byen satset på at tiltrække kunsthåndværkere til at slå sig ned i hjertet af den gamle middelalderby, og i dag er der mere end 30 forskellige malere, keramikere, glaskunstnere og skulptører i byen.

Når man går gennem de smalle gader, under buegangene og over de forskellige pladser, kan man se gamle springvand, resterne af en gammel middelalderborg, den gamle stenkirke Saint-Laurent, velbevarede renaissance huse og meget mere.