De større byer i nærheden

De nærmeste storbyer er:

Toulon (8 km)
Marseilles (65 km)
Aix-en-Provence (80 km)

Toulon.
Toulon er kystbyen, hvor Frankrigs middelhavsflåde hører til. Den er efter vores opfattelse klart bedre end sit rygte – den har et virkelig godt marked, mange spændende butikker, gode restauranter og en række spændende museer. Den været berygtet for sit trafikkaos, men i 2014 er den lange tunnel under byen blevet åbnet i begge retninger, og det har betydet en klar forbedring!

DSCN1935

Marseilles.
Marseilles er Frankrigs næststørste by, og i 2013 var den europæisk kulturby, og der blev investeret massivt i nye bygninger til kulturelle formål. Det er en meget kosmopolitisk by, som er helt sin egen. Mange folkeslag fra middelhavets forskellige lande har gennem tiderne slået sig ned i den store havneby Marseilles. Det er en spændende og anderledes by, der byder på mange gode oplevelser. Tag f.eks. det lille turisttog op til kirken Notre Dame de la Garde, hvorfra man kan se udover byen i alle retninger – på vejen kommer man igennem mange interessante kvarterer. Eller gå en tur op i de små gader bag havnekvarteret – pludselig står du på et marked og blandt butikker, som lige så godt kunne have været et sted i Mellemøsten.

P1020264

Aix-en-Provence.
Aix-en-Provence er indbegrebet af Provence og Sydfrankrig. Det er en gammel universitetsby med masser af charme og ægte sydfransk stemning. På vejen dertil har man Cézannes bjerg St. Victoire i horisonten hele vejen – turen dertil er faktisk meget smuk, selvom man kører på motorvej hele vejen fra Ollioules.

P1010626